Plan een proefrit

Fietsplan, Leasing, in3 termijnen betalen en subsidie

Jouw Dolly Bakfiets kun je op verschillende manieren aanschaffen. We maken de Dolly graag bereikbaar voor zoveel mogelijk Dollyrijders. We bieden daarom onderstaande mogelijkheden aan; Fietsplan, Leasing en in3 termijnen betalen. Misschien kom je in aanmerking voor subsidie, ook daarover kun je hieronder meer lezen.

Fietsplan

Veel werkgevers bieden aantrekkelijke regelingen om een Dolly aan te schaffen. Wij zijn aangesloten bij alle soorten fietsplan: Bedrijfsfietsen Nederland, Nationale Fietsprojecten en FiscFree. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden. De meest gebruikte manier van het bestellen van een Dolly is door de Dolly zelf te bestellen en de rekening in te dienen bij je werkgever.

Wil je een Dolly bestellen via fietsplan? Plaats dan eerst de bestelling via onze site (dolly-bakfiets.nl) en kies als betaalmethode 'Directe bankoverschrijving'

*Let op bij speciale aanbiedingen of acties: Fietsplan en Leasing zijn soms beperkt mogelijk in verband met kosten voor de tussenpartij. Vraag ons naar de exacte voorwaarden in jouw specifieke situatie.

Leasing

Wil je zorgeloos en zonder investering vooraf meteen op een Dolly rijden? Wij werken samen met verschillende leasing specialisten:

-Friesland Lease, zie alle informatie op leasefiets.nl/aanbod/dolly-bakfiets-family/

-Lease a Bike, zie alle mogelijkheden op Lease a Bike | Het nieuwe fietsplan voor elk bedrijf (lease-a-bike.nl)

Wil je een Dolly leasen? Plaats dan eerst de bestelling via onze site (dolly-bakfiets.nl) en kies als betaalmethode  '

*Let op bij speciale aanbiedingen of acties: Fietsplan en Leasing zijn soms beperkt mogelijk in verband met kosten voor de tussenpartij. Vraag ons naar de exacte voorwaarden in jouw specifieke situatie.

in3 termijnen betalen met 0% rente

Kies je voor betalen In3, dan spreid je jouw betaling zonder extra rente.  Je kunt deze betaalmethode gebruiken voor aanschaf van een Dolly Bakfiets tot €5000.

Stap 1

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

Stap 2

1e betaling & verzending

Je voldoet direct je eerste betaling en de Dolly wordt ingepland voor productie en rijklaar gemaakt. De Dolly wordt daarna verzonden binnen de aangegeven levertijd.

Stap 3

Betaal je 2e & 3e termijn

Binnen 30 dagen voldoe je de tweede betaling en binnen 60 dagen de derde betaling.

Zakelijke subsidieregelingen (MIA, Vamil en KIA)

Als je een elektrische Dolly bakfiets koopt, kun je in aanmerking komen voor de volgende fiscale regelingen:

 • Als ondernemer heb je in 2024 de mogelijkheid om via de MIA, KIA en VAMIL regeling behoorlijk te besparen op een elektrische Dolly bakfiets.
  Het is een behoorlijk uitzoekwerk, maar dat levert wel een hoop op! Onze berekening (zie onderaan) komt op +/- 60% belastingvoordeel van de aanschafprijs uit. Zeker dus de moeite!!

  MIA (Milieu-investeringsaftrek)

  Deze milieuregeling komt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
  Koop je de elektrische bakfiets zakelijk, dan kom je in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

  Bij een elektrische bakfiets komt het volledige investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (Mia) van  36%.

  • De elektrische bakfiets voldoet aan de Milieulijst code F 3119 (Bakfiets met trapondersteuning).
  • Denk eraan dat de aanschafprijs met accessoires minimaal € 4.000,- ex btw ( € 4840,- incl. btw) moet zijn.
  • Let op dat de elektrische fiets binnen drie maanden na aanschaf aangemeld moet worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • De elektrische bakfiets moet nieuw zijn.
  • De elektrisch aangedreven bakfiets is alleen voor zakelijk gebruik en niet als u de bakfiets ook voor privédoeleinden gebruikt.

  Link: MIA & VAMIL Milieulijst code F 3119

  VAMIL (Versnelde Afschrijving Milieu-investeringen)

  Ook een milieuregeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
  De VAMIL die je ontvangt hangt af van het belastingtarief dat u betaald.

  • Voor IB ondernemers is dat maximaal 49,50% en voor een BV is dat maximaal 25%.
  • Voor de elektrische bakfiets komt het volledige investeringsbedrag in aanmerking voor VAMIL. De VAMIL versnelde aftrek is voor het eerste jaar 75% en het jaar daarop mag nog eens 25% afgeschreven worden.

  Link: MIA & VAMIL voor ondernemers

  KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

  Wanneer je als bedrijf een investering doet voor uw bedrijfsmiddel met een bedrag tussen de € 2.801,- en € 69.765,- dan kom je in aanmerking voor een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%. Dit bedrag mag je van de fiscale winst aftrekken. Hierdoor brengt u de fiscale winst van uw onderneming omlaag en bespaart op inkomstenbelasting.

  Link: KIA regeling van de belastingdienst

  BTW op zakelijke fiets

  Als de fiets van de ondernemer zelf blijft mag 100% BTW afgetrokken worden. Wanneer de fiets voor een werknemer wordt gekocht, dan geldt er een aftrekbeperking van maximaal €130,- BTW. Ook zijn er dan een aantal andere voorwaarden aan verbonden. (Deze zijn opgenomen in het BUA – Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting).

  Bijtelling

  Het bovenstaande belastingvoordeel geldt alleen voor elektrische bakfietsen die alleen zakelijk gebruikt worden. Hierover hoeft dus geen bijtelling betaald te worden.

Voorwaarden

 • De elektrische bakfiets is voor het bedrijfsmatig vervoer van goederen of personen
 • De elektrische bakfiets heeft een aanschafwaarde van ten minste €4.000 (vraag bij acties naar de mogelijkheden)

Bekijk alle voorwaarden op www.rvo.nl/subsidies-financiering/mia-vamil/ondernemers 

De voorbeeldberekening*

Hier een rekenvoorbeeld ter referentie, check jouw specifieke situatie bij jouw adviseur. Stel je koopt een Dolly bakfiets van €4.699.

Rekenvoorbeeld (maart 2024):

Om een idee te geven wat jouw voordeel zou kunnen zijn hebben we een rekenvoorbeeld op een rij gezet. We zijn uitgegaan van een ZZP’er die BTW betaalt.  LET OP! Dit is een indicatief voorbeeld, vraag altijd advies aan je adviseur!

 • Een inkomen heeft tussen de 38.098 en 75.518,- (die valt in belastingschijf 2: 36,97%)
 • We gaan uit van het eerste jaar, gezien dan de VAMIL afschrijving 75% bedraagt. Het 2e jaar mag nog de rest (25%) afgeschreven worden.
 • We gaan uit van een elektrische Dolly bakfiets met een aanschafprijs van: € 4699,00 (incl. BTW). De investeringsaftrekken gaan over het bedrag ex BTW. Dat is in dit geval: € 3883,47
Aftrek (aftrek %) Belastingvoordeel (schijf)
MIA € 1398,05 (36%) € 516,86 (36,97%)
KIA € 1087.37 (28%) € 402,00 (36,97%)
VAMIL € 2912,60 (75%) € 810,60 (36,97%)
BTW € 986,79 (21%) € 986,79
TOTAAL € 2719,25 (= 58 % belastingvoordeel)

Zoals je kunt zien, profiteer je van een belastingvoordeel van ongeveer 60% van de aanschafprijs van een elektrische bakfiets! We hebben de VAMIL aftrek van het 2e jaar niet meegenomen. Hierdoor heb je zelfs nog meer voordeel!

Disclaimer: Bovenstaande berekeningen zijn een indicatie. Exacte bedragen kunnen variëren per onderneming. Schakel altijd een adviseur of fiscalist in die een berekening kan maken voor uw persoonlijke situatie.

Wil je een Dolly bakfiets kopen? Maak dan gebruik van de subsidiemogelijkheden die de overheid aanbiedt. Let wel op dat de regelingen alleen gelden voor ondernemers. De genoemde subsidieregelingen zijn dus niet voor fietsen die door werknemers gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Wie in loondienst is en zelf een elektrische bakfiets wil aanschaffen, kan geen gebruik maken van deze regeling. Vraag altijd om advies aan een belastingadviseur om het zeker te weten wat de regeling in jouw specifieke situatie is.

Plan je proefrit!