Plan een proefrit

Fietsplan, Leasing, in3 termijnen betalen en subsidie

Jouw Dolly Bakfiets kun je op verschillende manieren aanschaffen. We maken de Dolly graag bereikbaar voor zoveel mogelijk Dollyrijders. We bieden daarom onderstaande mogelijkheden aan; Fietsplan, Leasing en in3 termijnen betalen. Misschien kom je in aanmerking voor subsidie, ook daarover kun je hieronder meer lezen.

Fietsplan

Veel werkgevers bieden aantrekkelijke regelingen om een Dolly aan te schaffen. Wij zijn aangesloten bij alle soorten fietsplan: Bedrijfsfietsen Nederland, Nationale Fietsprojecten en FiscFree. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden. De meest gebruikte manier van het bestellen van een Dolly is door de Dolly zelf te bestellen en de rekening in te dienen bij je werkgever.

Wil je een Dolly bestellen via fietsplan? Plaats dan eerst de bestelling via onze site (dolly-bakfiets.nl) en kies als betaalmethode '

*Let op bij speciale aanbiedingen of acties: Fietsplan en Leasing zijn soms beperkt mogelijk in verband met kosten voor de tussenpartij. Vraag ons naar de exacte voorwaarden in jouw specifieke situatie.

Leasing

Wil je zorgeloos en zonder investering vooraf meteen op een Dolly rijden? Wij werken samen met verschillende leasing specialisten:

-Friesland Lease, zie alle informatie op leasefiets.nl/aanbod/dolly-bakfiets-family/

-Lease a Bike, zie alle mogelijkheden op Lease a Bike | Het nieuwe fietsplan voor elk bedrijf (lease-a-bike.nl)

Wil je een Dolly leasen? Plaats dan eerst de bestelling via onze site (dolly-bakfiets.nl) en kies als betaalmethode  '

*Let op bij speciale aanbiedingen of acties: Fietsplan en Leasing zijn soms beperkt mogelijk in verband met kosten voor de tussenpartij. Vraag ons naar de exacte voorwaarden in jouw specifieke situatie.

in3 termijnen betalen met 0% rente

Kies je voor betalen In3, dan spreid je jouw betaling zonder extra rente.  Je kunt deze betaalmethode gebruiken voor aanschaf van een Dolly Bakfiets tot €5000.

Stap 1

Kies & check

Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

Stap 2

1e betaling & verzending

Je voldoet direct je eerste betaling en de Dolly wordt ingepland voor productie en rijklaar gemaakt. De Dolly wordt daarna verzonden binnen de aangegeven levertijd.

Stap 3

Betaal je 2e & 3e termijn

Binnen 30 dagen voldoe je de tweede betaling en binnen 60 dagen de derde betaling.

Zakelijke subsidieregelingen (MIA, Vamil en KIA)

Als je een elektrische Dolly bakfiets koopt, kun je in aanmerking komen voor de volgende fiscale regelingen:

  • Milieu-investeringsaftrek, de zogenoemde MIA: 50% van de aanschafwaarde van de elektrische fiets met kenteken komt in aanmerking voor een aftrek. ‘Normale’ elektrische fietsen, zoals een Dolly elektrische bakfiets, vallen in de categorie met 13,5% aftrek.
  • Versnelde afschrijving milieu-investeringen, ook wel Vamil genoemd: Op de e-bike kun je extra snel afschrijven mits het bedrijfsmiddel op de milieulijst staat. In het jaar van aanschaf kun je al 75% willekeurig afschrijven en in het jaar daarna kan de overige 25% worden afgeschreven. Dit houdt in dat je de kosten dus eerder in aftrek mag brengen dan de aanschafprijs van andere bedrijfsmiddelen. Dit levert veel voordeel op. De Vamil die je ontvangt, hangt af van het van toepassing zijnde belastingtarief. Voor de IB ondernemer is dit maximaal 51,95% en voor de BV is dit maximaal 25%.
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, oftewel KIA: Met deze regeling worden ondernemers gestimuleerd om te investeren. Door het toepassen van deze regeling kun je 28% van de totale investering aftrekken, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

  • De elektrische bakfiets is voor het bedrijfsmatig vervoer van goederen of personen
  • De elektrische bakfiets heeft een aanschafwaarde van ten minste €4.000 (vraag bij acties naar de mogelijkheden)

Bekijk alle voorwaarden op www.rvo.nl/subsidies-financiering/mia-vamil/ondernemers

De voorbeeld berekening*

Hier een rekenvoorbeeld ter referentie, check jouw specifieke situatie bij jouw adviseur. Stel je koopt een Dolly bakfiets van €4.699. De helft van de aanschafwaarde valt onder de milieuregelingen MIA en Vamil. In het jaar dat je deze elektrische Dolly koopt, krijg je deze volgende fiscale voordelen:

MIA: € 2.349,50 x 13,5% €  317,18
Vamil: € 2.349,50 x 75% € 1761,75
KIA: € 4.699 x 28% € 1315,72
Totale belastingaftrek: € 3.394,65

Wie in de hoogste belastingschijf valt (51,95%), krijgt een netto fiscaal voordeel van: €3.394,65 x 51,95% = €1.763,52. De Dolly bakfiets die je normaal voor €4.699 koopt, kost dan €2.935.

Als je een eigen BV hebt, betaal je geen inkomstenbelasting maar vennootschapsbelasting. Wie in dit tarief valt (25%), krijgt een netto fiscaal voordeel van: €3.394,65 x 25% = €848,66. De e-bike kost dan uiteindelijk €3.850,33.

Wil je een Dolly bakfiets kopen? Maak dan gebruik van de subsidiemogelijkheden die de overheid aanbiedt. Let wel op dat de regelingen alleen gelden voor ondernemers. De genoemde subsidieregelingen zijn dus niet voor fietsen die door werknemers gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Wie in loondienst is en zelf een elektrische bakfiets wil aanschaffen, kan geen gebruik maken van deze regeling. Vraag altijd om advies aan een belastingadviseur om het zeker te weten wat de regeling in jouw specifieke situatie is.

Plan je proefrit!