Plan een proefrit

Dolly reviews

De Dolly bakfiets; lichtgewicht, trendy uitstraling en kleuren, degelijke Nederlandse kwaliteit. De Dolly bakfiets is met zijn lichte gewicht en soepele rijeigenschappen de perfecte bakfiets voor zowel de korte als de langere ritten. Lees hieronder de leukste Dolly Bakfiets reviews:

 

'De ultieme bakfietservaring' review van Eva, de blije mama van Mees

Graag neem ik je mee in mijn zoektocht naar de ultieme bakfiets die mij, zoals je vast al begrijpt, uiteindelijk naar de Dolly bracht.

Mijn zoektocht begint als mijn zoontje ongeveer 4 maanden oud is. Wat lijkt het mij leuk om samen met hem lekkere fietstochtjes te maken. En uiteraard moet de bakfiets elektrisch zijn. Sinds ik verhuisd ben van de grote stad Amsterdam naar een piepklein dorpje in de polder, heb ik mijn stadsfiets verruild voor een elektrisch exemplaar en dat bevalt super. Hier in de polder waait het bijna altijd en dan is een beetje ondersteuning wel zo fijn. Ook maken wij graag een fietstochtje hier in de mooie omgeving en op een elektrische fiets maak je gewoon veel makkelijker een flinke afstand dan met een gewone fiets. Daarnaast werk ik in Weesp waar het niet zo handig parkeren is met de auto. En met de elektrische fiets heb je gelijk wat beweging gehad en je portie buitenlucht ingeademd.

Een elektrische bakfiets is een flinke uitgave en als ZZP’er heb ik even moeten sparen. Ik bepaalde dat de middenklasse wel wat voor mij was en dat dit het maximale was wat ik wilde uitgeven. Ik ben van het voorjaar enthousiast verschillende bakfietsen gaan testen maar ondanks dat die mooie matzwarte frames met houten bakken voorop er prachtig uitzien vond ik het fietsen erop flink tegen vallen. Ze zijn zwaar en je zwabbert alle kanten op. Ik vond het een behoorlijke uitdaging om mijn stuur recht te houden. Vooral hier in de polder waar altijd wind staat en op veel plekken de fietspaden wat smal zijn, voelde ik me niet veilig op zo’n ding.

Ik woon aan de rand van ’t Gooi en hier in ’t Gooi rijden de Urban Arrow bakfietsen af en aan. Ik vind ze persoonlijk niet echt mooi maar besloot toch een proefritje aan te vragen. Vooral vanwege het gewicht leek mij dit een goede optie aangezien de bak van EPP schuim gemaakt is. Dit leek mij een stuk lichter fietsen en dus een goed alternatief voor de zware houten bakken. Wel stond de prijs mij erg tegen. Een stuk hoger dan ik in gedachte had. Tegelijkertijd kwam ik een advertentie tegen van de Dolly. De Dolly ziet er super hip uit en heeft een PE kunststof bak. Ook lichtgewicht dus! Daarnaast worden veel onderdelen in Nederland gemaakt. Het verhaal staat mij erg aan dat de Dolly in elkaar gezet wordt op een assemblage afdeling waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Mijn eerste proefrit was met de Dolly: Wat een fijne fietservaring!! De fiets is superlicht en je fiets er zeer gemakkelijk mee weg!! Met een grote glimlach zoefde ik onze straat door. Wat een fijne fiets is dit zeg!! Geen gezwabber, fijne ondersteuning, goed wendbaar, mooie bochten. Echt superfijn. En wat is ze mooi!

Twee dagen later had ik nog een proefritje met de Urban Arrow staan. Ik vond dat ik deze wel door moest laten gaan want vergelijken is altijd fijn. Ook was ik wel benieuwd waarom iedereen hier in ’t Gooi daar zo enthousiast over is. En inderdaad je fiets er ook redelijk gemakkelijk op weg. Al heb ik alsnog wat gezwabberd omdat de bak een stuk langer is dan die van de Dolly. Hierdoor moet je iets meer je evenwicht bewaren. Bochten gaan ook prima maar qua fietservaring en uiterlijk haalt hij het bij lange na niet ten aanzien van de Dolly. Mijn keuze is dus gemaakt!! De Dolly wordt het!

We hebben de Dolly nu 1 week en echt, deze investering is mijn geld meer dan waard! Zoveel vrijheid, plezier en gemak. Ik kan me nu al bijna niet meer voorstellen hoe het leven was zonder Dolly! Bedankt team Dolly voor deze super fiets! Ik raad haar aan iedereen aan en hoop dat volgend jaar heel ’t Gooi op een Dolly rijdt. Go Dolly!

Liefs van Eva, de blije mamma van Mees.

Plan je proefrit!